Joyzine.se


Recension - Skiva

The Black Halos
Promo, 2007
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-12
Hemsida: www.blackhalos.net

Det räcker väl egentligen med att läsa den slogan som finns på denna promotionsskiva, “Where The Bad Boys Rock”. Men snälla…det är inte särskilt tufft eller ens snudd på häftigt (även om I Used To Fuck People Like You In Prison Records har sin charm). Redan där har jag börjat bygga upp ett agg mot denna samling innehållandes låtar från två olika album signerat The Black Halos. Nåväl, må så vara att det första intrycket gick åt helvete, vilket bara är att skylla på skivbolaget, hur står sig The Black Halos rent musikaliskt?

Märk väl att skivan jag har i min hand är en samlingspromo, alltså en skiva med väl valda låtar från albumen ”The Black Halos” och ”The Violent Years”, allt i syfte att promota bandet, att framställa det i så god dager som möjligt. Om dessa låtar är det bästa The Black Halos har att komma med blir jag mörkrädd… Maken till mer ointressant punkrock var det länge sedan jag hade oturen att få lyssna till.

Det låter helt enkelt som en sämre variant av Sex Pistols (om det ens går?), med en Johnny Rotten-kopia på sång. Har snubben svalt klorin eller vad är det frågan om? Det låter helt enkelt förjävligt Det låter som ”Hej, vi heter The Black Halos och är bandet med en skata på sång och vi spelar hellre än bra”-förjävligt. Men, som vanligt måste man ju också komma med en gnutta konstruktiv kritik (så att alla blir glada). Det må vara så att The Black Halos aldrig kommer att revolutionera musikklimatet som vi har idag, men det finns ändå en tro och ett hjärta bakom det de gör. The Black Halos försöker leva rockmyten, låt dem tro att de gör det, låt dem hållas säger jag. Mot allt bättre vetande förstås.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Black Halos (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner