Joyzine.se


Recension - Skiva

Paragon
Screenslaves, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-13
Hemsida: www.paragon-metal.com

Det faktum att jag hela tiden hakar upp mig på Andreas Babuschkins (hihi) allt annat än imponerande Rob Halford-imitation kan inte betyda något annat än att låtmaterialet på ”Screenslaves” är svagt. Visst är det så att Babuschkin är en dålig ursäkt till sångare, men med lite pondus och intrikat låtsnickrande hade Paragon kunnat tvinga mig att bortse från det. Men gruppens nionde långkörare är tyvärr bara trött och förutsägbar.

Det är väl i och för sig vad man hade kunnat förvänta sig av en sådan här orkester. Tyskarna har envist pysslat med sin stela heavy metal sedan 1990 och anser säkert att utveckling är ett skällsord. Följaktligen fortsätter ”Screenslaves” att puttra på tomgång där föregångaren ”Forgotten Prophecies” lämnade över. Med den skillnaden att sånginsatsen är mer uppenbart dålig och att avsaknaden av riktigt fina riff är ännu större den här gången.

Med det som bakgrund känns det plötsligt som höjden av fräschör när Paragon gör något så oväntat som att bränna av en cover på Backstreet Boys Larger Than Life. Jag blir alldeles till mig av detta okonventionella grepp ända tills jag inser att tyskarnas version är så överdjävligt stel att originalet framstår som fantastiskt. Andreas Babuschkin kraxar entonigt rakt igenom hela låten och Paragon visar en gång för alla att de inte har känsla för någonting annat än den stentrista heavy metal de harvat sedan 1990. ”Screenslaves” låter därefter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Paragon (2003-01-01)
Paragon (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner