Joyzine.se


Recension - Skiva

Thee Merry Widows
The Devils Outlaws, 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-03
Hemsida: www.merrywidowsmusic.com

Jag hatar att vara så här kategorisk, men om det inte vore för att Thee Merry Widows består av enbart kvinnor hade de aldrig släppts fram i rampljuset. Nu är i och för sig inte psychobilly en musikstil som är känd för sitt genomgående kvalitetstänk, men ”The Devils Outlaws” håller helt enkelt alldeles för låg klass.

Genom tio ointressanta låtar, som faktiskt aldrig ens är i närheten av att få fäste, blandar donnorna sin psychobilly med lite surf och garage. Det är säkert en god tanke, men utförandet faller platt. Det här är helt enkelt ett gäng brudar som inte har något vidare sinne för att skriva bra låtar.

Genretroget inkluderar ”The Devils Outlaws” ståbas, tyvärr framträder den inte alls. Ska man använda ett så karakteristiskt instrument vore det väl en bra idé om det hördes? Det skulle lika gärna kunna vara en elektrisk variant av basinstrumentet som hörs. Märkligt ljud gäller för övrigt hela plattan. Thee Merry Widows må inte vara några större kompositörer, men den murriga produktionen hjälper knappast till att lyfta fram några nyanser. Det luktar budget och som lök på laxen spelar sällskapet riktigt taffligt.

Vänta lite, jag har mer negativt att elda på brasan med. Bandets grundare Miss Eva von Slut är nämligen en allt annat än imponerande sångerska. Rösten räcker inte till och hon tvingas fega sig igenom många partier. Som sagt, enda anledningen till att gruppen släpps fram är att den består av en grupp burleska kvinnor…

…och till bolagets förmodade missnöje ser de inte ens särskilt bra ut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner