Joyzine.se


Recension - Skiva

Crimes Of Passion
To Die For, 2012
Skivbolag: DR2 Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-03-06
Hemsida: www.copmusic.net

Den självbetitlade och självfinansierade debuten från Sheffield-bandet Crimes Of Passion från 2008 blev väldigt rosad vid sin release. Nu är det dags för den ”riktiga” debuten och från att ha haft en gitarrist i Andy Lindsay, har denne bytts ut mot de två nya yxmännen Charles Staton och Harry Griffiths. Lindsay var en finurlig gitarrist vars udda ackordklanger var det som förgyllde förra skivan, men Staton och Griffiths axlar inte bara rollen bra utan sätter sin helt egna prägel på detta verk av arbetarklass-pudelmetal.

Ett lyckobådande intro inleder skivan, som därefter följs av smällkaramellen Body and soul som kapslar in både rå tyngd och tårdrypande melodi. Fartvidunder som Helloween-minande Dream again samsas om utrymmet med ballader som Love is to die for, så intresset hålls uppe.

Disten på stärkarna har skruvats upp några snäpp och gurorna stämts ner, vilket brutala Hell and back meddelar tydligt. I think I can save you gränsar nästan över till Avenged Sevenfold i riffandet och sångaren Dale Radcliffes pipa låter som mest likt M. Shadows här. Men han ligger även i samma register som Paul Rodgers med en touch av Stephen Pearcy på toppen.

Man har även raggat till sig kändisinhopp från Saxon-sångaren Biff Byford på Blackened heart och Andy Deris från Helloween på Accidents happen, even here.

Hela produkten har ett välsvarvat sound signerat producenten Charlie Bauerfeind (Hammerfall, Blind Guardian med flera) och det är som tidigare nämnt en bra mix av hårda riff och smekande melodier. Crimes Of Passion är helt klart ett gäng att hålla ögonen extra mycket på under året.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner