Joyzine.se


Recension - Live

Vive la Fête
Kulturbolaget, Malmö
2008-03-26
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2008-03-28
Hemsida: www.vivelafete.be

An der schönen, blauen, Donau valsar ur högtalarna och flickorna längst framme vid scenen börjar trippa runt lite, räknandes en-två-tre, en-två-tre. Platsen är KB, bandet Vive la Fête och stämningen är inte så (stämnings)full som den skulle ha kunnat vara.

Carola-fläktarna sätts igång. Det är ett rockband som kommer ut på scenen, Kitchpop om de får bestämma själva. Els Pynoo, iklädd sin svarta lampskärmsklänning från senaste skivomslaget, tar sin plats i vinddraget. Hur mycket kan man inte skriva om denna kvinna? Stor som ett hus, söt som en docka och rockstjärna på samma gång. Är det någon som kan rädda scenfläktens rykte så är det hon. Vive la Fête inleder med Stupid Femme och sångerskan sätter igång med sin karaktäristiska dans; sensuell och förtrollande med inslag av vicka-som-en-docka och gammal-tant-tycker-att-musiken-är-ganska-svängig.

Den dansande, ylande och viskande Els Pynoo är nästan hela behållningen i ett band som annars skulle vara ganska tråkigt. Bandet består förövrigt av en basist som rör sig i skuggorna, en pytteliten gitarrist som ser ut som Dregen skulle se ut om man tvättade honom på för hög temperatur i tvättmaskinen (utan att den skitiga looken rinner av) och en synthkille som inte rör på mycket mer än de fingrar han behöver. Gitarristen ägnar sig för övrigt mest åt att fiffla med gitarren och bredbent poserande. Vive la Fête är ett sånt där band som det inte går att göra parodi på, varken hur de låter eller hur de ser ut, det finns liksom inget att tillföra.

Nackdelen med Vive la Fête är att de gång på gång visar samma beteende på ett rutinmässigt sätt, har man sett dem en gång så har man sett dem. Soundmässigt är de nog egentligen inte mycket mer spännande än Melody Club. Det man inte riktigt tröttnar på är fenomenet Els Pynoo. Om jag fick bestämma skulle hon stå på en plattform med en strålkastare rakt i ansiktet hela konserten och spela Nuit Blanche i alla fall två gånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner