Joyzine.se


Recension - Demo

Absorbingthepain
S/t
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-11-28
Hemsida: myspace.com/absorbingthepain

Inte illa alls. Mycket välgjort på alla sätt och vis och det med en helt rätt mix av musik, sång, stil och sound. Musikmässigt åker tankarna till hur Ozzys senare plattor har försökt att få Ozzy att hänga med i dagens sound men där Prince of darkness misslyckas fixar Absorbingthepain det galant. Man kan även höra en hel del Soundgarden i musiken, men framförallt sången har en del Chris Cornell över sig, utan att vara stulet eller kopierat på något vis. Vad man däremot kan säga är att sången håller en riktigt hög klass, vilket gör de ibland ganska så lika låtarna bättre än vad de är.

Jag skulle gärna vilja höra lite mer variation i låtarna, speciellt med tanke på att nästan alla låtar går i samma tempo skivan igenom, utom de sista spåren, men det är en petitess i sammanhanget. Jag tror ändå att fans av riktigt tung hårdrock har en stor möjlighet att hitta ett nytt favoritband i Absorbingthepain och jag får även passa på att ge en eloge för den otroligt coola musikvideo som finns att beskåda på deras hemsida.

Jag har dessutom precis fått veta att det finns flera låtar att tillgå inom snar framtid som också kommer att ingå på den här skivan så vem vet, skivan kanske är ännu starkare när den blir komplett?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Absorbingthepain (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


wedde, 2009-11-30 09:40:30 (78.73.103.212)

har sett dom live i norrland! fett tunga och coola grabbar!/wedde

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner