Joyzine.se


Recension - Live

System of a Down
Getaway Rock Festival, Gävle
2013-08-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-08-10
Hemsida: systemofadown.com

Det är lurigt hur man ska förhålla sig till System of a Down och deras framträdande på Getaway. Ska man ta fasta på exakt vad de är eller vad de inte är? Snårigt? Hör här...

System of a Down är en orkester som låter riktigt bra den här aftonen. En tight och välmixad samling galenpannor som har en sångare i Serj Tankian som levererar fantastiskt. De har en låtskatt som de matar friskt ur och de har ett tempo som är imponerande även om en och annan ballad tillåts ta plats i setlistan (Lost in Hollywood är lysande). Dessutom är det ett briljant drag att öppna med superhiten Aerials.

Men å andra sidan är System of a Down festivalens headlineakt och bjuder inte på något annat än just sina låtar. De har ingen show alls att tala om. Inget speciellt ljus, inga projektioner, ingen pyroteknik. Ingenting. De bemödar sig inte heller att konversera eller interagera med sin publik på i stort sett hela den 25 låtar långa spelningen. Det är snålt.

System of a Down levererar rent musikaliskt på en hög nivå, även om någon borde lägga band på gnällige Daron Malakian som uppenbarligen själv tror att han sjunger väldigt mycket bättre än han gör. Men de gör absolut inte mer än vad som krävs och ger intrycket av att egentligen inte vilja vara där.

Det omvittnade faktum att sämjan i bandet inte är den bästa ger utrymme för tanken att det här är en turné som görs mest för att det ligger sedlar i kuvertet snarare än för att det är något herrarna älskar. Att de har synnerligen bråttom av scenen efter att avslutande Sugar fyrats av hjälper knappast till att skingra sådana tankar.

Prison Song, Chop Suey!, Deer Dance, Toxicity, alla låter de utomordentligt den här aftonen, men System of a Down borde kunna bjuda på så väldigt mycket mer än de gör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown på väg att bli ett nytt Sweden Rock
Getaway Rock Festival 2013
System of a Down (2011-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner