Joyzine.se


Recension - Live

Watain
Metaltown, Göteborg
2011-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: www.templeofwatain.com

Watain är något av ett unikum inom scenen. Gruppen är inte bara våldsamt imponerande rent visuellt, den låter dessutom väldigt bra live.

Handen på hjärtat, hur ofta kan ni helt ärligt säga att ni gått från en black metal-konsert och tyckt att ljudet varit väldigt imponerande? Fallen kan säkerligen räknas på ena handens fingrar. Genren som sådan dras ofta med burkigt ljud där gitarrer blir till myggsvärmar och bindgalna trummor tar överhanden. Det kan tyckas som att folk accepterat att det ska vara så.

Men inte Watain. Gruppen låter väldigt bra inne i Close-Up-tältet, luftigt och dynamiskt men utan att för den sakens skull tappa tyngden eller den elaka vibb som finns i materialet.

Det är viktigt, för det gör att resten av showen går att ta in på ett helt annat sätt. Här är det inte bara brinnande djävulsgafflar, stearinljus, kranier och en pikant doft som lägrar hela tältet för sakens skull, utan för att det kompletterar musiken och förhöjer helhetsupplevelsen. Att Erik Danielsson är en skicklig frontman och att bandet både ser snyggt ut och spelar med precision förhöjer upplevelsen ytterligare.

Watains mörka mässa är ett teatraliskt skådespel där peaken kommer i Sworn to the dark, ett stycke som gruppen fullkomligt piskar ut över publiken. Det är ett skådespel, men för herrarna på scen är det samtidigt på fullaste allvar och någonstans mitt i det där uppstår något riktigt unikt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2011
House of Metal 2015
Watain (2010-10-31)
Watain (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner