Joyzine.se


Recension - Live

Kittie
Hultsfredsfestivalen
2000-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.kittierocks.com

Fyra tjejer från Kanada spelar aggrohardcore i stil med Korn och Slipknot och de gör det relativt bra. Deras platta "Spit" svänger hyggligt och live vågar de ta ut svängarna ganska bra för att vara så unga (15-17 år). Spelningen i Hultsfred är bandets första Sverigebesök och trots att Oasis spelar samtidigt har många sökt sig till Teaterladan för att se dem lira.

"Let me see you muthafuckers move!" är det första sångerskan ropar när tjejerna kommer upp på scenen och rocksugna som vi är hoppar vi som sjutton när de drar igång första låten. Likheterna med Korn och Slipknot finns i soundet men de fyra tjejerna har inte riktigt samma låtmaterial som de två demongrupperna och det märks tydligt när de spelar live. Stundtals låter det som om de spelar samma låt om och om igen och det faktum att de lagt alldeles för mycket muller på disten gör att ljudbilden inte blir särskilt njutbar. Det skränar mest och även om sångerskan varierar mycket bra mellan melodiska läten och rena death-metalvrål blir helhetsintrycket inte särskilt bra.

Bandet vill vara lika macho som de två grupperna jag nämnt tidigare men den påklistrade attityden lyser igenom och blir ganska fånig. Tjejerna måste hela tiden tänka efter för att få in ett Motherfucker, fucker eller asshole någonstans och det blir i längden ganska ansträngande.

Någonstans mitt i konserten exploderar hela framträdandet. Bandets två bästa låtar Brakish och Charlotte avverkas efter varandra och då är publiken riktigt med på noterna, de två melodierna håller mycket god klass. Detta plus att basisten tillhör de få under festivalen som törs stagediva gör att jag trots det dåliga ljudet kan ge godkänt till den här konserten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En hyllning till en gammal Soundcheck
Kittie
Kittie (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner