Joyzine.se


Recension - Skiva

Laleh
S/t, 2005
Skivbolag: Warner
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2005-04-06
Hemsida: www.laleh.se

För några år sedan såg jag Laleh framträda på musiktävlingen Musik Direkt i Alingsås. Hon underhöll i pausen och imponerade då med sin fina sångröst och förmågan att fängsla publiken ensam med en akustisk gitarr.

Några år senare såg man henne i filmen Jalla Jalla där Laleh visade att hon även var en duktig skådespelerska. Sedan dess har det varit tyst, nästan för tyst. Jag hade nästan trott att Laleh bytt spår, nä hon plötsligt dyker upp med ett skivkontrakt på Warner Music och en egen fullängdare. Hon verkar vara hur kaxig och världsvan som helst, redo för stora presskonferenser och att stolt se sina låtar klättra på listorna.

På sitt självutlämnande debutalbum visar Laleh många sidor av sig själv. Hon blandar svenska och engelska, politik och kärlek och kryddar med pop och visor i stil med Cornelis Vreeswijk. Hennes styrka är hennes personliga röst och känsla för fina melodier. Många av låtarna fastnar och berör vid första lyssningen, trots att musiken bygger på enkla grunder och överlag känns ganska vemodig. Det är skönt att höra att Laleh har skrivit låtarna själv och dessutom producerat dem. Hon hanterar det musikaliska hantverket med bravur och jag är övertygad om Laleh går en lysande framtid till mötes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Årets bästa skivor 2005
Laleh (2009-01-01)
Laleh (2007-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner