Joyzine.se


Recension - Live

Laleh
Hultsfredsfestivalen
2007-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.laleh.se

Egentligen vill jag aldrig mer se Laleh. Inte för att hon på något sätt skulle lukta illa eller se konstig ut på nära håll, det är bara det att jag så hemskt gärna vill ha kvar mitt minne från den där kvällen i Norrköping i februari i år. Minnet från den där mysiga kvällen på vänster balkong i Hörsalen mitt i city. Laleh Pourkarim med band skapade då en sådan mysig och intim stämning att man bara förundrades över att det fanns så mycket energi i denna till synes lilla och spröda, men vackra, människa.

För visst besannas alla mina föraningar efter att Invisible (My Song) och I Know This har klingat ut. Laleh är ingen Pampas-artist. Ljudet är bedrövligt och fröken Pourkarim ser mest bara vilsen ut där hon står på en alldeles för stor scen. Människorna som är där verkar dock tycka motsatsen, vilket bara beror på att jag vet något som de inte vet.

Sedan kan det tyckas lite märkligt att skriva en recension baserat på en tidigare, det är jag fullt medveten om, men det är knappast något jag kan påverka. Jag vet att Laleh kan mycket bättre, och att det kan låta betydigt bättre. Atlantisscenen hade varit att gå i rätt riktning. För låtmaterialet har hon ju, det är ingen tillfällighet att debutalbumet renderade i en si sådär tvåhundra priser. Så nästa gång, sätt rätt artist på rätt plats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out Wests vassaste band 2007
Årets bästa skivor 2006
Laleh (2007-02-09)
Laleh (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner