Joyzine.se


Recension - Skiva

The Sonnets
Sea storm blows, 2005
Skivbolag: Dead Frog Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-08
Hemsida: www.thesonnets.net

Jag måste flera gånger under speltiden fråga mig vad det egentligen är The Sonnets vill. De tycks ha en ambivalent inställning till sin egen musikaliska inriktning och saknar en trygg formel att falla tillbaka på. Det gör att delar av debutalbumet känns som lösryckta bitar som inte riktigt passar ihop med varandra. Som om bandet velat göra för mycket av plattan och envist vägrat att vinka farväl till ett enda infall.

Vad som döljer sig bakom det turkost lysande omslaget är pop med vissa drag av soul. Musik som får mig att reflektera över valet av släppmånad. Det här är musik som ropar efter sommar, att då släppa den en bra bit in på hösten känns inte vidare strategiskt smart. De souligare bitarna låter ungefär som om någon talat om för Eric Gadd att han skulle bli tio gånger bättre om han spelade snabbare. The Sonnets korsar det sedan med lättsmält indiepop och en touch av singer/songwriter-estetik.

Egentligen är det inget fel på ”Sea storm blows” låtmaterial, mer än att det saknar en röd tråd. Men bandet brinner inte när de framför musiken, det låter stundtals rent av slentrianmässigt. Som om bandet vill vara sockersött och pseudoledset på samma gång, men saknar fullgoda erfarenheter för att lyckas med något av dem fullt ut. Resultatet blir att ”Sea storm blows” känns ganska oengagerande och platt.

Bandet gör dock precis rätt. De avslutar med den bästa låten. När övrigt material glömts bort och A thousand summers fortfarande klingar i huvudet med sitt sorgsna anslag och känsliga barnkör, lämnas man i villfarelsen att ”Sea storm blows” var en riktigt bra platta. Marknadsmässigt helt korrekt även om det förmodligen är oavsiktligt. Jag blir dock nöjd, A thousand summers är en briljant poplåt. Övrigt material kan kvitta i jämförelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner