Joyzine.se


Recension - Live

Shout Out Louds
Arvikafestivalen
2007-07-13
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.shoutoutlouds.com

Nackdelen med att gå på alla konserter man har möjlighet till och hinner med, oavsett vart man befinner sig, är att man då och då får se samma band flera gånger under samma turné. Det behöver inte alltid vara en nackdel, men har man ett så späckat turnéschemat som Shout Out Louds, och tillika den rutin som samma band har, då ändras det inte i setlistan i det närmaste taget. Förutsägbarheten är ganska förutsägbar så att säga. Därav nackdelen.

Det positiva är att Shout Out Louds är ett riktigt bra band. Med riktigt bra låtar. ”Howl howl gaff gaff” hör fortfarande till en av mina absoluta favoritskivor, den fungerar i alla lägen. Nya plattan, ”Our Ill Wills” är också bra, men på ett annat sätt. Där har själva låtskriveriet utvecklats på bekostnad av fart och energi. På scenen, ja, där blir det en skillnad också. Framförallt nu när nyhetens behag har bleknat något.

Låtar som Suite Yourself och Parents Livingroom fungerar bättre på skiva eller på en intim klubb, på Arvikas näst största scen tycker jag mest att de slöar ner. Att påstå att Shout Out Louds inte vore ett drillat och tight liveband vore att ljuga, men det blir verkligen aldrig spännande när man redan sett överraskningsmomentet som ska leda in i superhiten 800 degrees. Sedan finns det låtar från nya skivan som fungerar alldeles utmärkt på en festival. Kommande singeln Impossible, nuvarande singeln Tonight I Have To Leave It och avslutande Hard Rain är alla låtar som får det att rycka i baguetten.

Mot slutet måste jag ändå ge credit till Adam Olenius och resten av gänget från Stockholm, det må vara aningen statiskt men ännu en gång har Shout Outs Louds bevisat att de är väl värda all framgång och befäster sin ställning som en av våra främsta exporter till utlandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007
Way Out West 2010
Shout Out Louds (2007-07-28)
Shout Out Louds (2007-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner