Joyzine.se


Recension - Live

Monarchy
Popaganda, Stockholm
2010-08-27
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-29
Hemsida: www.monarchysound.com

MonarchyIklädda kostymer och svarta masker äntrar britterna Monarchy popagandas lilla scen. Efter att The Knife genomförde sin ”Silent Shout”-turné 2005 har det blivit något av en fluga inom populärmusik att bära masker på scenen. Maskerna känns som ett ganska ooriginellt försök att skapa mystisk till Monarchys ganska omystiska musik. Musiken är dock helt rätt i tiden. Stelt dansant, remixvänlig elektronisk popmusik, inte helt olik de maskbeprydda kollegorna Miike Snows musik.

Lika bra som Miike Snow är det inte men deras enkla och stilrena musik svänger bra och bjuder på en och annan trallvänlig melodi. Singeln Love Get Out Of My Way är en given hit och emellanåt dyker det upp låtar som glänser till i en setlist som också innehåller en del mediokra låtar.

Scenshowen är charmigt stel och när keyboardisten showar genom att lite försiktigt vinkla upp sin synt mot publiken under ett solo känns det mer roligt än häftigt. Monarchy avslutar med ett klassiskt break som låter publiken tro att låten är slut, för att sedan dra igång en sista nådastöt och går sedan av scenen efter en väl genomförd spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner