Joyzine.se


Recension - Skiva

Us & Them
Fruits de Mer Vol. Eight, 2010
Skivbolag: Fruits de Mer Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-11-07
Hemsida: myspace.com/wwwusandthemse

Denna svenska duo har hämtat sitt bandnamn, Us & Them, från titeln till ett av nyckelspåren på Pink Floyds klassiska album ”The Dark Side of the Moon”. Det är inte bara bandnamnet som indikerar att Pink Floyd ligger medlemmarna varmt om hjärtat. På denna EP, som består av tre spår, gör de nämligen en mycket fängslande version av den gamla Pink Floyd-låten Julia Dream, som bland annat hittas som b-sida på It Would Be So Nice-singeln som släpptes 1968 och var Pink Floyds femte singelsläpp. Us & Them kombinerar i sin version Julia Dream med den traditionella vaggvisan All the Pretty Little Horses och jag tycker det fungerar förvånansvärt bra.

Trots många Pink Floyd-referenser kan jag inte påstå att de låter som Pink Floyd. Deras drömska, akustiska och psykedeliska folkrock påminner mer om 60-talsmusiker som Bert Jansch, Nick Drake och Jackson C. Frank. Passande nog råkar det andra spåret av tre på denna EP vara en cover på den sistnämnde Jackson C. Franks komposition I Want to Be Alone (Dialogue).

EP:n avslutas med en tolkning av den brittiska folkrockgruppen Tudor Lodges Home to Stay. Tre covers alltså, men jag tycker att Us & Them har lyckats mycket bra med att göra låtarna till sina egna och få ihop dessa tre spår till en väl fungerade helhet. Det är lågmält, stämningsfullt och vackert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Us & Them (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner