Joyzine.se


Recension - Skiva

Atari Teenage Riot
Is This Hyperreal?, 2011
Skivbolag: Digital Hardcore Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-26
Hemsida: www.atari-teenage-riot.com

Riktigt bra musik är tidlös heter det ju. Förmodligen är det så Alec Empire och hans Atari Teenage Riot funderat när de knåpat ihop uppföljaren till tolv år gamla ”60 Second Wipe Out”. Skivan som blev riktigt framgångsrik 1999.

Tyvärr visar ”Is This Hyperreal?” dock snarare att det talesätt som är lämpligt att släpa fram ur garderoben är, allt har sin tid.

För helt ärligt, hur mycket man än kan sympatisera med gänget och dess vilja att stå på barrikaderna för den goda sakens skull kommer man inte ifrån att det här låter ruskigt daterat. När tyskarna var som allra mest i ropet kring millennieskiftet var deras urspårat bindgalna electropunk en frisk fläkt. När de nu kommer tillbaka med en skiva där inte mycket är nytt under solen (även om man själva givetvis vill påskina att så är fallet) känns det bara oerhört gjort och segdraget.

Ni som kan er Atari Teenage Riot vet vad som väntar. Det är distade skrik, pumpande bas och ett tempo som bitvis är så hiskeligt att man får andan i halsen bara utav att lyssna. Hela tiden med radikalt politiska budskap som grundplåt. Det är musik som fungerade då, men som helt och hållet tappat sin charm idag.

Därför faller gruppens comeback så här tolv år senare tyvärr sorgligt platt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De bästa skivorna 1999
Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2006

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner