Joyzine.se


Recension - Skiva

The Gentle Act Incident
The beauty of bitterness, 2005
Skivbolag: Siamese Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-13
Hemsida: gentleactincident.com

De båda herrarna David Wirzén och Daniel Öhman som utgör The gentle act incident har uppenbart ett oerhört sinne för att skriva medryckande gitarrslingor. Med små medel skapar de på ”The beauty of bitterness” en oerhört skön känsla och mejslar framförallt fram oerhört medryckande poprock. Det är de underfundiga gitarrharmonierna som gör det, utan dem hade detta varit en ep i mängden. Det bästa av allt är att låtarna kryllar av dem.

Varje gång jag tror att mitt intresse ska svalna tar en ny gitarrfigur vid och min entusiasm blossar med ens upp igen. Jag rycks verkligen med av den här musiken, den träffar precis rätt. Bandet beskriver sig själva som ”alternativ collegerock ur emo, pop/rockens fåra”. Jag skulle vilja påstå att det i grund och botten rör sig om pop. Pop som på ett skönt vis kryddas upp med målmedveten rock. Jag tycker mig höra drag åt The Wannadies, om än betydligt mindre slamrigt.

Som namnet ”The beauty of bitterness” antyder är detta långt ifrån en munter utgåva. Men den är heller inte en uppvisning i trist fejkdepression. Utan att bli tråkiga eller inställsamma lyckas The gentle act incident landa i ett mellanläge. Inte glatt, inte deppigt. Klart att här finns en viss dos av melankoli, men det följer ju automatiskt med gitarrstyrd popmusik.

Jag struntar i att David Wirzén inte är den starkaste sångare jag stött på. Han har ändå en hel del känsla i rösten och drar aldrig iväg för långt åt hållet där många gnälliga falsksångare håller till. Även om det är på gränsen vid något tillfälle. När resten av musiken är så bra hade det krävts ett riktigt stolpskott bakom micken för att jag inte skulle digga.

Det här är en guldgruva för varje musikintresserad med minsta lilla känsla för gitarrfigurer. Lyssna på …4:am och ni kommer förstå vad jag menar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Gentle Act Incident (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner