Joyzine.se


Recension - Live

Melissa Horn
Uddevalla Solid Sound
2014-08-30
Av: Johan Olsson
Publicerad: 2014-08-31
Hemsida: www.melissahorn.se

Kylan har tilltagit när Melissa Horn med band går på scen vid 20.30 på lördagskvällen. Öppningslåten Om du vill vara med mig, en låt som vanligtvis skapar en liten klump i min mage, lyfter inte riktigt och det känns som att Melissa vill gömma sig lite bakom mikrofonens stora skumgummiskydd.

Efter tre låtar åker gitarren på och då känns allt mycket mer hemma. Regnet som smugit sig på ackompanjerar Melissas känslosamma låtar bra, men ändå får jag inte riktigt den där livekänslan jag hade hoppats på. Melissas underbara röst passar perfekt ihop med hennes vardagliga texter, men av någon anledning tror jag inte riktigt henne och jag lämnas med en känsla av att jag lyssnat på en skiva.

I ett av de bättre mellansnacken skojar hon själv om sin oförmåga att skriva låtar om annat än kraschade relationer och jag gillar det. Jag tycker dock inte hon behöver vara orolig, publiken förväntar sig inga glada låtar om livets lyckor. Melissa har gjort sig en karriär på låtar om att lämna och att bli lämnad och det är precis det hon skall fortsätta med.

I slutet av spelningen får äntligen bandet blomma ut och gitarristen gör ett bra jobb för att fylla Winnerbäcks plats i Som jag hade dig förut. Liveshowen hade tjänat på mer av den varan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2010 - torsdag
Årets bästa skivor 2009
Melissa Horn (2012-07-06)
Melissa Horn (2010-08-22)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner