Joyzine.se


Recension - Live

Paper
Popadelica, Huskvarna
2011-05-07
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-08
Hemsida: myspace.com/paperstockholm

På en festival där man är en av de mindre akterna och således också tilldelas ganska sparsamt med speltid gäller det att verkligen hushålla med resurserna. Monotont mullrande Paper gör det genom att spela ut sitt allra starkaste kort direkt.

Coming From You är en alldeles utomordentlig låt och den gör sig förträffligt i den stökiga livekostymen, men det är ett djärvt grepp att fyra iväg den starkaste ammunitionen först. Spelningen får en flygande start, men sen har orkestern väldigt mycket att leva upp till.

Det gör de med den äran. Trion är föredömligt tight och målar med förhållandevis små och repetitiva medel upp en ljudmassa där rock och punk trängs om utrymmet, men där de poppiga hookarna ständigt finns närvarande precis under ytan av mangel. Att guldkornet är avverkat redan innan det roliga knappt hunnit börja spelar ingen roll. Paper klär upp sina melodier tjusigt och blandar och ger från så väl senaste skivan ”Mischmasch” som dess föregångare. Materialet växer ut till en tjock matta av behagligt ljud som i si så där en halvtimme bombarderar åskådarna.

En kort speltid är alldeles utmärkt för Paper. Setet är intensivt och det är vad det måste vara för att det ska fungera. En längre speltid hade förmodligen kunnat innebära att fokus började vackla en aning.

Som det är nu är Paper i liveformat precis allt man kunde förvänta sig efter att ha vänslats med gruppens skivor. Att man med gitarr, trummor och synth kan åstadkomma så mycket ljud är synnerligen imponerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
Årets bästa 2011 enligt Alexander Hellgren
Caesars (2005-01-01)
Paperback Freud ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jesus, 2011-05-10 00:36:03 (213.113.58.239)

Dom var asbra!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner