Joyzine.se


Recension - Demo

Planet Superfly
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-24
Hemsida: www.planetsuperfly.com

Jag tycker absolut inte om burkigt trumljud och därför kräks jag över virveltrummans bongande på den här demon. I övrigt är det dock inget att dela ut gultkort för. Planet Superfly har vibbar från äldre band som The Beatles och dess amerikanska motsvarigheter The Monkees, men även hyfsat moderna band i samma skola som U2. Tycker mig också skönja lite soul och gospelattityd och en och annan Led Zeppelin-gitarr. Som ni märker är det en salig blandning, men musikanterna får ihop det och är något så annorlunda som nyskapande.

Med lättrallade och popiga refränger är det lätt att fästa alla, inklusive fjortismaffian. Planet Superfly tar det dock ytterligare en nivå, bort från det banala och till något som känns moget. Det är inte ofta jag fiskar upp det ordet ur mitt ordförråd när det gäller demoband, men i det här fallet är det befogat.

Orgel är häftigt och Planet Superfly använder sig av det på ett alldeles lagom plan. Det här är helt enkelt juste popmusik och då kan jag smälta att sången mot slutet i Drowning years låter som broder Gallagher från sopstationen Oasis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner