Joyzine.se


Recension - Skiva

1000 Gram
Ken Sent Me, 2012
Skivbolag: Fixe Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-18
Hemsida: www.1000gram.com

1000 Gram är ett tysk-svenskt samarbete som låter...eh, brittiskt.

Den tillbakalutade rockmusik med tydlig popkant som gruppen levererar tar i all väsentlighet ett väldigt brittiskt uttryck när bandledaren Moritz Lieberkühn öppnar munnen och börjar sjunga. Det är ganska smakfullt.

Tyvärr är det en beskrivning som passar utomordentligt för att beskriva hela ”Ken Sent Me” och som gör att det snabbt blir ganska tråkigt. 1000 Gram är smakfullt inte mycket mer. Att lyssna på skivan blir som att titta på en fin men alldaglig tavla. Det är vackert, men sen händer det inte så mycket mer.

Vi har att göra med skickliga musikanter som levererar en varm och ombonad musikalisk kuliss, men låtarna brinner aldrig till. Refrängerna sätter sig inte. De ligger bara där och kluckar som smakfullt tillrättalagda små stycken som bara är en polerat trevlig yta. Jag saknar tuggmotståndet, jag vill att det ska hända något mer än att Lieberkühn ska sjunga proffsigt för mig. Men dit når 1000 Gram aldrig. Därför blir skivan heller aldrig mer än en välutförd kuliss som inte förmår gripa något tag om hjärtat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner