Joyzine.se


Krönika

Inför Siesta! 2010

Det är bara dagar kvar till årets Siesta och dagarna rusar fram nu när vädret är på vår sida igen, askmoln till trots. Känner du inte peppen? Det borde du. Här är fem anledningar till det:

1. The Radio Dept.
Så äntligen kom den! Skivan vi väntat på i jag vet inte hur många år med namnet . Varje extra dags väntan har radioavdelningen förpackat på en blott halvtimmeslång platta (eller hela trettio minuter sinnesbalsam) som är det bästa ni kommer få i sommar. Förutom om du ser spelningen med mig på festivalen. Nu invänder någon och säger att "ja, men de är ju så tråkiga live, bara shoegazing". Vet hut säger jag då, trots att jag kan medge att även jag tänkt i de banorna när jag sett bandet. Det är banne mig närvaroplikt!

2. The Bear Quartet
Vågar jag utropa dem till ett av de bästa svenska banden någonsin? Självklart. Jag menar, kan Matti Alkberg (som också gör en spelning med Nerverna på festivalen) i kombination med geniet Jari Haapalainen bli fel? Självklart inte. Ett band som är givet när vi summerar svensk musikhistoria, tror inte ytterligare motivering behövs. Peppar du inte inför bandet som avsade sig en grammis är det ett gravt fel någonstans.

3. Dead Prez
Tanken är helt störd, att få se den amerikanska hiphop-duon på svenska scener och dissa Obama två gånger inom loppet av ett år. Men trots att man inte lyckades rimma bort regnet i Göteborg, charmade Dead Prez den svenska publiken och det är läge för walk over i ett soligt (?) Skåne. Medveten och politisk rap när den är som allra bäst och dängan Hip-hop kan bli magisk i Hässleholm.

4. Dinosaur Jr
Du trodde att festivalarrangörerna gjorde slut på alla pengar i kommunen när de ställde Placebo och Sonic Youth på Siestas scen ifjol. No way. Inte nog med att man flyger över Sverigeälskande Danko Jones och Built To Spill, man har också utsett den här festivalens nostalgiband - indiefavoriten som vaknat till liv ordentligt de senaste åren. Med tanke på hur bra veteranerna i Sonic Youth var förra året, så är det läge att känna peppen inför dinosauren också.

5. Gott och blandat
Sist men verkligen inte minst, finns en uppsjö av stabila akter att välja mellan. bob hund är alltid sevärda live och Thåström kommer bli en höjdare, men det vet du säkert själv. Röyksopp, The Hives, Mustasch och Mew är helt fenomenala på sina grejer de också. Håller du dig undan flaskan har du alltså mycket att se fram emot under festivaldagarna. Men mitt hjärta klappar extra fort när jag tänker på Pascal och jag skulle vilja att du inte gick miste om det så bedövande vackra bandet. Vi ses där!

Festivalfixarna har för övrigt snickrat ihop en playlist till Spotify, för den som vill lyssna på lite av allt som kommer stå där på scen. Den hittar du här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Alexander Hellgren 2010-05-24

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kent, 2010-05-25 18:10:18 (213.100.43.84)

@Ayla - Khoma är väl pop?

Ayla, 2010-05-25 08:32:48 (62.95.51.218)

Men ditt gamla popsnöre, var är Khoma?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner