Joyzine.se


Recension - Live

Shout Out Louds
Way Out West, Göteborg
2010-08-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2010-08-15
Hemsida: www.shoutoutlouds.com

Det har varit en pågående kärlekssaga ganska länge nu, den mellan mig och Shout Out Louds. Det blir kanske så, att den musik, film, litteratur man exponeras för i en ung och explosiv tidsålder har en tendens till att sätta sig extra hårt. Jag befann mig i en sådan period när det kom ett ungt fräsch band som började sjunga om att det var minst 100 grader varmt och att någon kan vara väldigt högljudd.

2010 står Shout Out Louds på samma scen som storheter som Iggy Pop, Paul Weller och en Håkan Hellström på hemmaplan. Och ingen tycker att det är något konstigt. Bandet är långt ifrån det band jag en gång i tiden såg spela på Hultsfredfestivalens rookiescen: Shout Out Louds 2010 är ett världsband, på väg att bli ett kulturarv. Allt känns självklart. Utförandet är kliniskt.

Man skulle lätt kunna tro att det borde finnas en gräns. Det finns det inte. Självklart är det två olika saker att ha ett ungt hungrigt Shout Out Louds på en liten trång scen i närheten av Järntorget för säg sju år sedan, och att ha dem på en stor utomhusscen inne i Slottsskogen idag. Det räcker med att lyssna på skivorna för att få att inse att Shout Out Louds är ett band under ständig utveckling, historia är bara en term och finns inte kvar, men den röda tråden finns likväl fortfarande där.

Låt gå för att framträdandet inte riktigt har den graden av energi jag hade förväntat mig, en sådan grym låt som Impossible borde man ha kunnat göra ännu mer bombastiskt, men det räcker ändå med råge. Bandet har vid det här laget byggt upp en så pass imponerande låtskatt, och förfinat sitt utförande, att samtliga låtar skiner som de poppärlor de är. Att umgås med Shout Out Louds under Way Out West 2010 – det är ren kvalitetstid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalgudarna måste vara tokiga!
Shout Out Louds
Shout Out Louds (2007-07-13)
Shout Out Louds (2007-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner