Joyzine.se


Recension - Live

Shout Out Louds
Herrgårn, Linköping
2007-05-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-05-08
Hemsida: www.shoutoutlouds.com

Det var ett bra tag sedan den svenska publiken hörde någon från Shout Out Louds. Stockholmsbandet som fick en hit med 100 2003, släppte ett album samma år, turnerade lite och sedan försvann från den svenska radarn. Men tro inte att de legat på latsidan för det. Ett lukrativt kontrat med amerikanska Capitol ledde till massivt turnerande i staterna. Man var förband till akter som The Strokes, The Magic Numbers och Kings of Leon och uppträdde dessutom hos både David Letterman och Jay Leno. Shout Out Louds har haft fullt upp med andra ord.

Men nu är det äntligen dags att släppa nytt, nästan fem år sedan låtarna från första plattan skrevs, och förväntningarna är givetvis stora. Jag tog ett snack med herrarna Adam och Carl tidigare under dagen, för att vara ett band som ligger så i ropet verkade de ändå ha fötterna på jorden och koll på läget. Vilket bara spädde på mina förväntningar på bandets andra anhalt på den rådande Sverigeturnén (intervjun kommer att kunna läsas i sin helhet på siten inom kort).

Om det bara beror på att det är säsongsavslutning eller att det är det faktum att det är Shout Out Louds som spelar vet jag inte riktigt, men stället är packat till bristningsgränsen. Sjösignalsflaggor hänger kors och tvärs över lokalen (temat på omslaget till nya plattan ”Our Ill Wills” är sjösignalsflaggor ). Betydligt mer påkostat än när jag såg dem senast det begav sig.

Vilket också är genomgående för kvällen. När bandet väl kommer ut på scenen är det aldrig tal om vilka som äger stället. Har man turnerat i fyra år samlar man nog på sig lite rutin. Självsäkerhet och träffsäkerhet, sångaren Adam Olenius må ha en något urskuldande image men det är som sagt bara en image. Gräddan av det gamla materialet, 100, Please Please Please, och Very Loud, sprängs smart in bland det mer obeprövade materialet. Publiken får hela tiden en fast punkt de känner igen.

Och det nya materialet! Herrgud, jag får både ståpäls och ståfräs när bandet river av kommande klassiker som You Are Dreaming och Impossible. Shout Out Louds har mognat och förädlats. Från nyhetens behag då det begav sig 2003 har de nu tagit steget till ett riktigt bra och kompetent popband. Det må dofta The Cure och tidig brittpop, men i den här tappningen blir det helt enkelt bara Shout Out Louds.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Way Out Wests vassaste band 2007
Shout Out Louds (2007-07-28)
Shout Out Louds (2010-08-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner