Joyzine.se


Recension - Skiva

Enthrope
Tomorrow's Dead Days, 2010
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-03
Hemsida: www.enthrope.com

Historien är densamma som för så många andra. Några musikaliskt begåvade snubbar upptäckte att de hade samma ideal för hur musik ska låta. De ville skapa något alldeles unikt och letade snabbt som ögat reda på några kamrater som också delade samma storslagna vision. Tillsammans slog de sig ner och skapade ett band...

Skulle berättelsen om Enthrope fortsätta sanningsenligt skulle pressmaterialet slå fast att det finnarna så storvulet drömde om att skapa var metalmuzak. Något annat kan man nämligen inte kalla det som finns att höra på debuten ”Tomorrow's Dead Days”. Ambitionen är att skapa musik där death metal möter mer atmosfäriska partier. Tyvärr uppstår ingen kärlek de två delarna emellan och musiken går således in genom det ena örat och ut genom det andra.

Nu är jag lite väl raljant och elak å Enthropes vägnar, jag är medveten om det. Det är inget fel på deras kompetens och de har petat ihop ett debutalbum som är imponerande solitt och kraftfullt. De brinner säkerligen för vad de sysslar med (även om de inte är det minsta originella) och har jobbat hårt för den här skivan. Men den musik de har skapat sätter sig inte. Hade det varit 1990 och metalkartan fortfarande ett oskrivet kort på många håll hade jag kanske blivit våldsamt imponerad, men det blir jag inte så här 20 år senare.

All heder till Enthrope som står här med en stabil debutplatta, men när kompositionerna inte säger mer än torra wettex-dukar kan jag inte vifta med något vidare positivt betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner