Joyzine.se


Recension - Skiva

Wendy McNeill
For The Wolf, A Good Meal, 2011
Skivbolag: Raw Power
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-02
Hemsida: www.wendymcneill.com

I den goda konsumentupplysningens namn ska jag så klart passa på att berätta att ”For The Wolf, A Good Meal” är ett konceptalbum som utspelar sig i vattnet. Ett konceptalbum som baseras på en lång rad symboliska karaktärer och fragment från drömmar som Wendy McNeill klarvaket kommit ihåg när hon vaknat upp ur sin dvala.

Det får räcka så. Konceptet är ambitiöst, men det blir lätt väldigt snårigt om en simpel man som undertecknad ska försöka röja i det. Speciellt som jag alltid varit mer fokuserad på det musikaliska. Och det musikaliska i det här fallet visar sig vara alldeles utsökt.

Den numera Sverige-baserade kanadensiskan har ett skönt sug i rösten, det är inga nyheter. Men på ”For The Wolf, A Good Meal” är låtmaterialet dessutom synnerligen dramatiskt. Nyanserna är oerhört skickligt utsirade när hon tecknar sin historia och gör enkel pop till stor dramatik.

Här trängs en uppsjö av märkliga instrument, så väl dragspel som positiv tillåts ta ordentligt med plats utan att det blir för pompöst eller larvigt. Det hade lätt kunnat bli cirkus av det hela och döda hela grejen, men musikerna är lyhörda och låtarna välarrangerade.

Även om det är svårt att följa det ambitiösa konceptet framstår den här inspelningen faktiskt som en konceptskiva på mer än ett sätt. Låtarna passar nämligen oerhört väl sida vid sida med varandra och ”For The Wolf, A Good Meal” avnjuts med fördel i ett enda streck som en enda lång saga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Hultsfreds vassaste band 2006
Wendy McNeill (2007-07-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Harry, 2023-02-01 21:41:50 (45.91.21.19)

Har du någonsin blivit utsatt för en bluff? Förlorat din plånbok eller pengar till falska hackare online? Jag ber dig att kontakta denna pålitliga hacker och återställningsexpert GENUINE HACKER. Jag var ett offer för falska människor som poserade som binära optioner och bitcoin-investerare, jag förlorade en summa på $10 000 och 2BTC från min bitcoin-plånbok till dessa förfalskningar. Det tog ett tag innan jag insåg att det var bedrägerier och det här gjorde verkligen ont. Sedan hörde en vän till mig om det och rekommenderade mig till GENUINE HACKER som hjälpte mig att återställa allt jag förlorat. För mer information skicka ett e-postmeddelande till GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner