Joyzine.se


Recension - Live

Zackarias
Kristinagatan 7, Norrköping
2013-02-27
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-03-02
Hemsida: www.zackarias.se

Zackarias

Det första som slog mig sekunder innan Zackarias klev upp på scenen var att bandet har ett riktigt stort och lojalt följe. Från och med första låten Neon skrålades det med i texterna så det ekade mellan källarväggarna. Så det finns onekligen en väldigt lojal och stadig grund för bandet att vila på.

Zackarias bjuder på svängig lite tuffare popmusik. Lite som att The Killers varit på studiebesök i Eskilstuna. Ungefär. Jag får under setet vibbar från 80-talets Manchester, det doftar lite Joy Division, fast med mer muskler och i en modernare tappning.

Zackarias bjuder på en riktigt tajt spelning, det är en brinnande energi från scenen som får den proppfulla lokalen att kännas som ett bastu-VM. Det är uppkäftig poprock. Och det svänger. Tro mig det svänger.

Spelningen denna vardagskväll får verkligen en extra skjuts av Zackarias trogna följeslagare. Bandet blickar ut mot brinnande ögon och möts av allsång.

Jag kan inte påstå att jag är bekant med Zackarias. Jag har snubblat över några av deras alster och jag gillar deras musik. Live steppar de upp det ytterligare. En ny fylligare och kraftigare kostym. Och det mår bandet väldigt bra av. Käftsmällar som Fredag, Psalmen och Tre kommer bli bandets one way-ticket ut i världen. Det kan jag nästan garantera. Fortsätter man bara leverera sina spelningar med samma energi och samma frenesi, ja då kommer man bli långlivad i denna grymma bransch.

För en stund känns det som tid och rum inte existerar nere i källaren på Kristinagatan. Glömd är vardagen och kvar står jag med mitt fåniga leende en varm kropp och ett jävla sväng.

Just då begär jag inget mer av livet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Zackarias (2010-01-01)
Zackarias ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner