Joyzine.se


Recension - Skiva

Nejra
Commonplace Heroes (ep), 2011
Skivbolag: Cut The Power Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-20
Hemsida: www.nejramusic.com

Nejra jobbar med intressanta spänningar på den här epn. Å ena sidan är hon ganska storslagen i sitt uttryckssätt och målar med breda penseldrag. Å andra sidan framstår hon samtidigt som synnerligen bräcklig och trevande. Det är kontraster som borde stå ganska långt ifrån varandra, men som här fungerar alldeles ypperligt i symbios.

Produktionen är stor och ganska sval. Nejra jobbar så att säga med en blå färgskala snarare än en röd och det passar låtarna utmärkt, för att då inte tala om hennes sångröst. Den är som klippt och skuren för den här typen av popmusik och skänker flera olika lager av känslor till melodierna. Hon är tillbakalutad, men allestädes närvarande. Något som blir mer och mer tydligt ju mer man lyssnar.

När det är som mest uppsluppet och nananaas som mest associerar jag till en mindre folkhemskäck variant av Lisa Miskovsky, men så kryper Nejra in lite i sitt skal och sjunger med mer vaksamhet och då är det plötsligt Marina Diamandis från Marina and the Diamonds som står högst på referensaltaret.

Som ni förstår presenteras en stor spännvidd mellan de här fyra låtarna, men ändå känns det på intet sätt splittrat. I avslutande Saving Time har Nejra dessutom svetsat en riktigt tjusig hitmelodi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner