Joyzine.se


Recension - Live

General Knas
Otten, Norrköping
2006-05-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-23
Hemsida: www.svenskaakademien.just.nu

Det finns många frågor som kan diskuteras angående General Knas soloframträdande i Norrköping. Är stekarstället Otten verkligen det ultimata stället för en reggaekväll? Hur taktiskt riktigt är det egentligen att öppna med den för publiken mest välkända låten? Och hur bekväm är generalen egentligen utan att ha övriga delar av Svenska Akademien vid sin sida? Konklusionen av det hela blir dock i slutändan ändå att General Knas tar det hela i hamn med den äran.

Frågorna hopar sig i början. Otten känns som fel ställe och generalen känns oroväckande ensam när han äntrar scenen och vräker ur sig programförklaringen Ännu ingen kedja, första smakprovet från soloalbumet ”Äntligen har rika människor fått det bättre”. Låten sitter och det fyra man starka bandet backar upp honom kompetent, men han känns lite osäker, som om han inte riktigt vet sin plats när det inte står en ettrig Carl-Martin ”Sture Allén” Vikingsson vid hans sida. Därav tankeställningen om det verkligen är så lämpligt att öppna med den låt som flest förmodligen kan tralla med i. Men generalen visar att han har rätt.

Ganska snabbt skakar han av sig osäkerheten och sedan är det bara raka spåret mot reggaefest som gäller. Utan att vara särskilt inlyssnad på låtmaterialet (skivan har ju trots allt inte ens släppts när spelningen går av stapeln) kan jag snabbt konstatera att ”knasen” har bra grejer att luta sig tillbaka mot. Detta i kombination med hans säreget mörka röst gör det som upplagt för framgång. Med lite fler spelningar under västen och framförallt, med skivan ute så att publiken kan hänga med spelningen igenom är det som bäddat för succé.

Spelningen på stekarpalatset Otten var en god försmak, trots den märkliga omgivningen och tunna publiken. General Knas har lika goda förutsättningar att lyckas med soloutflykten som hans akademipolare Sture Allén. Jag väntar på mer…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapten Röd
Hultsfred inledde halvdant 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner