Joyzine.se


Recension - Skiva

Severed Saviour
Servile Insurrection, 2008
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-24
Hemsida: www.severedsavior.com

Brutalitet är en väldigt viktig del i dödsmetall, så är det förstås, men samtidigt är det en av de största fallgroparna inom scenen. Allt för många band lägger en sådan enorm vikt vid att vara brutala att mycket av det andra som måste finnas i musiken blir så sekundärt att det hela bara blir stereotypt och enkelspårigt.

Severed Saviour är ett ypperligt exempel på detta. De är oerhört brutala, men mitt i all teknik och avgrundsdjupt mangel saknas det viktigaste av allt. Känsla och låtar. Gruppen manglar på som om livet hängde på det, men jag känner absolut ingenting. ”Servile Insurrection” är en torftig axelryckning. Brutalitet har blivit ett sådant självändamål att allt annat låsts in i andra rummet.

Ska det definitivt kategoriseras måste Severed Saviour sorteras in i samma skola som systergrupperna Dying Fetus och Misery Index. Men det är ändå en milsvid skillnad orkestrarna emellan. De två sistnämnda banden manglar också som tokar, men det finns ändå något lekfullt och intelligent mitt i smattret. Severed Saviour får inte ens ett jazzparti att låta särskilt sexigt. Trist och torftigt var orden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner