Joyzine.se


Recension - Skiva

Hökartorget
Landet, Mörkret och Livet, 2012
Skivbolag: Flyktsoda Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-10
Hemsida: hokartorget.se

Det stora mörkret är förmodligen årets så här långt bästa poplåt. En skev bit som har allt. En refräng med ett driv som är så smittande att det spritter i benen även på den mest bakfylleplågade dystergöken sätter tonen när punkig mentalitet och poppig catchighet gör gemensam sak. Driviga gitarrer och engagerad sång gör att jag helt enkelt inte får nog.

De övriga två spåren på ”Landet, Mörkret och Livet” kan inte riktigt mäta sig, men det vore givetvis orättvist att förvänta sig något sådant. Bandet som tagit sitt namn från ett trist torg i Hedemora har allt som allt svetsat en väldigt trevlig liten ep. Själv vill de gärna påstå att de spelar indiepop och visst är det poppigt ut i fingerspetsarna. Men det finns även lite punk i anslaget. Jag refererar gärna till ett gäng som Den Stora Sömnen. När punk och pop går hand i hand blir det ofta riktigt intrikat.

Gränserna är flytande, man skulle lika gärna kunna referera till Markus Krunegård (minus den där finsk-gälla tonen) om man var på det humöret. Speciellt i ystert gitarrdrivna avslutaren Livet är för kort. Hökartorget har det mesta och jag väntar spänt på att den gruppens första fysiska release ska få en uppföljare med betydligt fler låtar.

Till dess tar jag ett varv till med Det stora mörkret.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner