Joyzine.se


Recension - Skiva

In Tormentata Quiete
Teatroelementale, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-04-05
Hemsida: myspace.com/intormentataquiete

Är teatermusik intressant? Nej inte direkt, men om man slänger in lite metal och new age-influenser med inriktning på avslappning då? Nej, och speciellt inte när jag har hört resultatet vilket In Tormentata Quite faktiskt har lyckats åstadkomma. Det är absolut inte dåligt på något musikaliskt sätt men jag förstår inte poängen. Tänk er en avslappningsskiva med lika delar new age-akustiska partier, lite hissmusik, och några delar porrfilmsmusik och allt under förespeglingen att spela teater-metal. Men visst, man kan höra lite Cradle Of Filth lite här och var men det är ändå inget jag kan rekommendera till fans av Dani och co.

Musik som tilltalat mig på något sätt har sen dag ett alltid haft element av att väcka saker i mig och berika mitt liv på något sätt. Om det så är hat, kärlek eller hela skalan däremellan så har all musik jag älskar denna sak gemensamt. Att väcka känslor! Här handlar det tyvärr om att söva, lugna ner och att halvsovandes ligga och göra ingenting.

Nej, musik som har som huvudpunkt att ta bort saker i livet som gör att man känner sig levande är ingenting jag någonsin kan ställa mig bakom. Sova kan jag göra ändå och dö kommer jag säkert göra tids nog men till dess så vill jag leva livet. Den här skivan får gärna somna in utan att någon märker nånting…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner