Joyzine.se


Recension - Skiva

Holmes
Wolves, 2008
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-31
Hemsida: www.haleri.se/holmes

Höstmörkret har sakta men säkert smugit sig på och med det kryper ”Wolves” oerhört smidigt ner i skivspelaren. Holmes melankoliska variant av popmusik är som klippt och skuren att möta regnet, rusket och ödsligheten till.

Vänersborgarna är som ett Deportees utan de speediga melodierna eller ett Isolation Years som lämnat det mesta av norrlandsvibben därhän. Då inser ni snabbt att den här orkestern inte backar för countryflörtar, men de gör det på ett snyggt sätt. Med vemodig känsla snarare än Nashville-hejsantjosan. När Holmes använder lap steel och mandolin blir det vackert och förförande snarare än jönsigt. Även om en av låtarna dealar med David Letterman.

”Wolves” är en lågmäld och subtil platta som låt för låt faller på plats på ett oerhört smidigt sätt. Kristoffer Bolander sjunger väldigt lidelsefullt. Lite som en mindre forcerad David Fridlund (David and the Citizens) och överlag klarar Holmes balansgången mellan pop och country så skickligt att jag är på väg att smälla ut ett hybrisbetyg.

Det är helt enkelt lite lättare att möta hösten och det depressiva mörkret om man gör det tillsammans med Holmes. Jag önskar vänersborgarna all framgång med det här magiskt puttrande lilla verket och låter det spinna igen och igen och igen…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Client
Årets bästa skivor 2008
Holmes (2010-01-01)
Holmes (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner