Joyzine.se


Recension - Live

Gavin DeGraw
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-06
Hemsida: www.gavindegraw.com”Det kändes lite opatriotiskt att lämna hemlandet och sätta sig på ett plan för att åka hit och spela, det var ju trots allt vår nationaldag igår, men nu när jag är här är det definitivt värt det.”

Gavin DeGraws simpla publikfrieri möts av en kör av exalterade tjejskrik och han är i hamn.

För det är egentligen inte särskilt svårt. DeGraw är en lättsam kille med ett bitvis, förvisso klyschigt, men väldigt direkt och enkelt tilltal. Det är lite fjäskigt, men budskapet är solklart, ”vi ska ha skoj den här timmen ni och jag”. Det är precis vad den stora publiken som till majoriteten består av unga tjejer vill ha.

Och kul blir det. Om Tinie Tempah stod för onsdagens feelgood-timme gör jänkaren DeGraw samma sak under torsdagen. Det glada humöret spiller över i hitsen som levereras med så väl pondus som elegans. DeGraw må vara en vandrande klyscha, men sjunga det kan han och det med besked. Oavsett om han sitter bakom sin flygel eller klädd helt i svart och med stilsäker hatt på skallen svassar fram och tillbaka över scenen sitter leveransen precis där den ska.

Setlistan är därtill proppad med hits. Det går inte att tycka illa om grooviga I Don't Want To Be och ljuvligt välavvägda karameller som Chariot eller Not Over You. Den röststarka kören som trängs längst fram framför scenen verkar tycka ungefär samma sak och när feelgood-timmen är över har alla fått precis vad de vill ha.

Gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken
Putte i Parken 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner