Joyzine.se


Recension - Skiva

Beyond The Sixth Seal
The resurrection of everything tough, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-11-27
Hemsida: www.beyondthesixthseal.net

Det är en varulv på framsidan som står mitt i ett atombombsmoln samtidigt som den håller i ett avslitet huvud (vars tunga hänger ut lite lagom småsexigt). Ok, då vet jag vart ribban ligger. Beyond the Sixth Seal är i alla fall ett sidoprojekt till Mike McKenzie och Greg Weeks från det amerikanska gruffargänget The Red Cord. De är dock noga med att påpeka att Beyond the Sixth Seal endast ska ses som ett studioprojekt. Och tur är väl det, jag hade knappast betalat några surt förvärvade CSN-stålar för att gå och lyssna på McKenzies tradiga brölande på en svettig scen.

För brölande är precis vad det är. Det ska nog föreställa growl, men det är det inte. Jag skulle kunna sträcka mig så långt som att kalla det för dålig growl, för att få alla tekniska detaljer och etiketter på rätt plats. Det är ändå synd och skam att Beyond the Sixth Seal ska slarva bort en del annars väldigt behagliga låtstrukturer med detta bräkande. Ett bräkande som dessutom är alldeles för högt mixat jämfört med övriga delar i ljudbilden. Jag förstår inte varför det ska growlas över huvudtaget, vissa låtar är betydligt mer rock och punk, nästan till och med poprock, än vad de är metal eller hardcore.

Som ni redan har listat ut kommer inte ”The Resurrection of Everything Tough”, en oerhört töntig titel för övrigt, att rendera i något toppbetyg. Har man ett studioprojekt är det minsta man kan begära att man tar varje låt så långt det går, men också har förmågan att välja bort låtar som inte håller måttet. Som det är nu, om man bortser från den malplacerade sånginsatsen, finns det alldeles för många dussinlåtar på skivan, de säger mig helt enkelt ingenting. Skärpning tills nästa gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner