Joyzine.se


Recension - Skiva

Pestens Tid
Inte tänka, Inte höra, 2014
Skivbolag: Pesten Fonogram/Majken Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-05-12
Hemsida: facebook.com/PestensTid

Ett band vars namn direkt för associationerna till Stephen Kings magnum epos ”Pestens Tid” kan man naturligtvis inte låta bli att bli nyfiken på. Ett band som dessutom har både en och fem saker gemensamt med punkpoppande stjärnskottet Vånna Inget gör naturligtvis inte att intresset minskar.

Och bitvis lever Pestens Tid upp till de förväntningar jag omedelbart lägger på orkestern från Malmö.

I titelspåret och Spelar ingen roll låter Pestens Tid som Vånna Ingets obstinata kusin. Då njuter jag. Då passar det avigt småsura perfekt som ljudkuliss för att beskriva livets baksidor. Då hittar orkestern sin nisch till punkt och pricka.

Tyvärr gör bandet emellertid alldeles för många låtar i såsigt tempo och när det sker missar de målet. Då blir det där avigt småsura som genomsyrar hela ”Inte tänka, Inte höra” nämligen mest enerverande. Då skär det sig och så väl sång som instrument ylar ilsket genom mina hörselgångar.

Det inte helt rena behöver fart och energi för att göra sin poäng. Därför faller den här skivan plattare än vad den hade behövt göra. Jag ska inte påstå att den är pest, men det är bara de fartiga numren jag tar med mig.

Och Pestens Tid kommer även i fortsättningen vara tätast förknippat med en amerikansk bästsäljarförfattare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner