Joyzine.se


Recension - Live

Ubba
Augustibuller, Lindesberg
2002-08-02
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-13
Hemsida: www.birdnest.se/ubba

De Lyckliga Kompisarna är för alltid borta (inte ens den tråkiga nostalgispelningen med Total Egon kunde mildra sorgen över att bandet försvunnit) och Marts nya projekt Ubba har inte alls lika hög kaliber. På scen är bandet dock mycket trevligare än vad jag hade förväntat mig. De väljer låtar på ett utomordentligt sätt och stirrar sig inte blinda på nya plattan. Vilket många band har en tendens att göra.

Mart sjunger riktigt bra och har pondus bakom orden. Hans glädje sprudlar över scenen och väger upp det faktum att gitarristen Viktor är en pisstråkig scenpersonlighet. Mart stjäl hela showen med viss uppbackning av en elegant röjande Puttra. Det dansas, skuttas och skrattas och frontfiguren verkligen njuter av att vara på scenen.

Det är roligt att se Ubba och det beror på att de har så roligt på scenen. Det är synd att de inte har ett bättre låtmaterial att luta sig mot, för då skulle de kunna bli riktigt bra. Med beröm godkänt lämnade gladpunkarna scenen och kunde gott unna sig några öl efter spelningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metallica och Slayer – gubbtrött deluxe
Arvikas vassaste band 2008
UBBA (2000-01-01)
UBBA (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner