Joyzine.se


Recension - Live

Architects
Peace & Love, Borlänge
2011-07-01
Av: Rosanna Rundlöf
Publicerad: 2011-07-02
Hemsida: myspace.com/architectsuk

Ett av banden som spelats mest i min mobil det senaste halvåret är brittiska bandet Architects från Brighton. Med deras senaste skiva "The Here And Now" som släpptes tidigare i år delade de mer eller mindre upp sin publik i två läger. Fans av det gamla, tekniska metal-Architects och fans av den nya, snällare metalcore-varianten. Personligen uppskattar jag båda sidorna, även om det var just det nya albumet som fick mig att få upp ögonen för Architects.  

På fredagen på Peace & Love är de lite av outsiders i lineupen, förutom kanske Underoath som spelade på samma scen efteråt. Framför Venus-scenen är det därför inte precis smockat med folk. Även om de har en hel del fans här i Sverige tror jag inte det är många som känner sig tillräckligt manade att åka till Borlänge för endast ett eller två band.  

De inleder med Day In Day Out från nya skivan, därefter spelar de en blandning från deras nya och gamla material. Något man verkligen kommer att uppskatta med Architects är variationen av låtar när de spelas såhär i följd. Det blir aldrig enformigt eller tråkigt och det finns något för alla. Från lugna Heartburn och An Open Letter To Myself till avslutande Early Grave. Sedan blir det tyst, och det enda som återstår är ett stort dammmoln som spår efter publikens små men engagerade försök till moshpits.  

När man pratar om Architects's musikaliska historik och att de redan gett ut fyra skivor låter det som om de är hur gamla som helst. Men otroligt nog är medlemmarna faktiskt inte mer än 23 år och de har fortfarande framtiden framför sig.

Det här var en riktigt bra spelning, det enda jag saknade var Red Eyes och en längre speltid än 45 minuter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peace & Love 2011
Bring Me The Horizon
Six Reasons To Kill (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner