Joyzine.se


Recension - Skiva

Up the Chimney
Loco’e’motion, 2010
Skivbolag: Sound and Vision Unit
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-08-26
Hemsida: myspace.com/upthechimney

För den som känner ångest inför den kommande hösten är ”Loco’e’motion” den bästa medicinen. Sundsvallsgruppen Up the Chimney levererar ung, melodisk och kaxig indiepop som gör att hettan från sommarens alla fester och festivaler tålmodigt hänger sig kvar i luften ett tag till. Sångaren Karl Hagners säregna röst, som ibland påminner om en skönsjungande Malthe Fischer, ger bandet en själ och utgör även den viktigaste delen av soundet. Utan honom hade bandet lätt kunnat viftas bort och kategoriseras som ännu ett band i indiepopsvängen.

Men Up the Chimney är så mycket mer. Bandet bildades 2009 och har redan kunnat släppa en riktig rökare till EP. Det får mig att fundera på hur långt grabbarna kan gå. Skulle deras musik platsa på en indieklubb i London? New York? Ja, det tror jag faktiskt för det är något visst med den här norrlandskvartetten.

Man kan tydligt höra vilka bandet använder sig av som inspirationskälla. I låten Tellus. You? Me?, som också är det starkaste spåret på ”Loco’e’motion”, kan man verkligen höra influenser från The Strokes. Det är tydligt, men inte så tydligt att det blir störande, för samtidigt som de har anammat ett befintligt sound har de även gjort om det till sitt eget.

Sedan starten har Up the Chimney vunnit människornas hjärtan i hemstaden Sundsvall. Nu har de även vunnit mitt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner