Joyzine.se


Recension - Live

The Haunted
Nöjesfabriken, Karlstad
2010-05-14
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-05-16
Hemsida: www.the-haunted.com

Senast jag bevittnade The Haunted live spelade de på en av de två stora scenerna på Metaltown framför en ganska gles publik. Nu när de istället intar den minsta scenen (fyndigt kallad Lilla scen) på Nöjesfabriken i Karlstad är inramningen en helt annan. De fem medlemmarna i det Göteborgsbaserade bandet har mycket begränsade ytor att röra sig på och vi åskådare trängs och svettas och får dessutom avnjuta en mycket bra konsert.

Spelningen inleds med Moronic Colossus, trumfkortet från senaste plattan ”Versus”. Bättre kunde det knappast ha börjat. Den följs upp av en kavalkad av Haunted-hits, som exempelvis All Against All, No Compromise, 99, Bury Your Dead, The Medication och kanske inte minst ”The Dead Eye”-spåret The Flood (som föregås av det snygga introspåret The Premonition), som i mina öron blir kvällens största höjdpunkt.

Vid ett tillfälle när gitarrerna stäms berättar frontmannen Peter Dolving om när han under onsdagen spelade på en HBT-festival. Responsen var inte i hans tycke och smak, publiken satt enligt Dolving bara och smuttade på sina cocktaildrinkar och brydde sig inte alls om hans framträdande. Därför menade Dolving att det var fruktansvärt kul och att spela för en hårdrockspublik som den i Karlstad denna kväll. Att The Haunted trivs på Nöjesfabrikens lilla scen går inte att ta miste på, de visar upp en enorm spelglädje och levererar det bästa jag någonsin sett dem göra på en scen.

Det är ingen som helst tvekan om att The Haunted passar allra bäst i en liten svettig kroglokal. Jag har aldrig sett en dålig spelning med dem, men med den här inramningen är The Haunted svårslagna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Transport League
Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
The Haunted (2009-02-27)
The Haunted (2010-03-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner