Joyzine.se


Recension - Live

Alice in Videoland
Arvikafestivalen
2009-07-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-04
Hemsida: myspace.com/aliceinvideoland

Ifjol tvingades arrangörerna avbryta Alice in Videolands spelning i Apollotältet när en flodvåg efter ett skyfall vällde in och tvingade fram en utrymning. Nytt försök i år således för den lättsmälta synthorkestern och det är möjligt att de skulle ha behövt lite hjälp av naturens krafter (på sin egen sida då givetvis) i år också. De vill nämligen aldrig riktigt tända till.

Alice in Videoland är uppbyggt lite på samma sätt som The Sounds (märk väl att deras sound och musikstilar inte bör jämföras). De vilar på en karismatisk sångerska uppbackad av ett gäng manliga medmusikanter som gärna vill vara stjärnor, men bleknar vid sidan av sin first lady. Varken Maja Ivarsson eller Toril Lindqvist har i grunden någon mästerlig sångröst, men väger upp det med utstrålning. Vad Ivarsson har som Lindqvist inte riktigt förfogar över är emellertid en förmåga att fullkomligen äga sin publik. Och naturligtvis något ännu viktigare, ett starkt låtmaterial att luta sig mot.

Följaktligen blir den gälla sången och det halvt om halvt tafatta sättet att hantera publiken lite tröttsamt efter en stund. Speciellt som lördagens första akt ut i Apollotältet envisas med att bränna av sina i mina öron starkaste kort (We are rebels är fantastisk) tidigt i setet. Efter detta blir det lite för mycket transportsträcka för att det ska vara riktigt roligt.

Jag vill tycka om Alice in Videoland, men det är nog bara att börja inse fakta, vi matchar inte riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den bästa jullåten?
Alice In Videoland
Alice In Videoland (2011-01-01)
Alice in Videoland (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner