Joyzine.se


Recension - Skiva

The Saint James Society
S/t (ep), 2012
Skivbolag: Tee Pee Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-07
Hemsida: facebook.com/TheStJamesSociety

Som ett oerhört stelopererat The Doors som då och då nyfiket blickar mot Velvet Underground. Så beskriver man nog lämpligast den musik som finns att höra på den här självbetitlade epn.

Men nu råkar det vara så att The Saint James Society känns mer intressanta som koncept än som musiker. Den där sluskigt romantiska bilden av outsiders som blickar bakåt i tiden för att finna inspiration samtidigt som de surfar på rock n'rollens alla dekadenta myter kommer ju aldrig att dö. Det kommer alltid att vara spännande och intressant även om ett been there done that-mantra föralltid ekar inom scenen.

The Saint James Society anspelar ganska bra på det där och musiken de sedan framför passar bra till ett sådant förkroppsligande. Men det blir aldrig särskilt spännande när sällskapet dyker ner i den psykedeliska 60-talsmyllan. Anledningen är, som jag skriver i inledningen, att det svänger för lite. Gruppens pårökta sound hade fått en ytterligare dimension om de inte spelat så förbannat rakt.

Jag dömer inte ut det debuterande gänget, men konstaterar att jag i nuläget har betydligt mer till övers för deras profil än deras musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner