Joyzine.se


Recension - Skiva

Hellbelly
What would satan do?, 2006
Skivbolag: Egen produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-13
Hemsida: www.hellbelly.com

Jag är som så många andra väldigt splittrad till utvecklingen inom musikbranschen, där det blivit så enkelt att starta eget bolag att vilken pappskalle som helst kan ge ut skivor. Visst har det lett till ett digrare utbud och upptäckter av fantastiska akter som annars skulle ha gått spårlöst förbi. Men samtidigt översvämmas marknaden av mer eller mindre mediokra gäng som annars inte fått något utrymme och som man nu måste gräva sig förbi för att hitta guldkornen. Lundabaserade Hellbelly är ett ypperligt exempel. Det är ett gäng som inte är direkt dåligt, men som saknar det där extra som skulle få ett skivbolag att plocka upp dem.

Att döma av vad som går att höra på den egenutgivna debuten ”What would satan do?” är Hellbelly en samling mogna män som på vardagarna går till sina vanliga jobb och på helgerna tycker att det är häftigt att lira hårdrock. Snubbar som efter Tipslördag tar med sig ett sexpack folkisar och några plattor till replokalen för att njuta av sina idoler i grupp. Det är absolut inget fel i detta, tvärtom är det en riktigt fin och aktvärd kulturyttring. Men frågan är om det är något jag behöver sitta hemma och avnjuta i stereon?

Idolerna i det här fallet är Black Label Society och Metallica. Möjligtvis även en gnutta Slayer om Hellbelly är på extra elakt humör. ”What would satan do?” är en typisk hyllning till storheterna. Referenserna är tydliga och framförandet ganska platt och tråkigt. Med oengagerande sång och musikanter som spelar rätt hellre än energiskt och känslofyllt. Inte dåligt, men ganska ointressant. Ett faktum som understryks av att skivan spelar och spelar i en hel evighet. Det känns som att den aldrig ska ta slut. 13 långa spår är på tok för mycket.

Hellbelly bjuder på Svenne Banan-hårdrock som osar flanellskjorta och spelningar på det lokala ölhaket. Sådana band behövs onekligen, men det är inget som borde tvingas på världen i form av en mastig fullängdare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner