Joyzine.se


Recension - Skiva

Lana Lane
Project Shangri-La, 2002
Skivbolag: Limb Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-03-04
Hemsida: www.lanalane.com

Pressreleasen skryter i stora ord om vilka duktiga musiker som omger rockprinsessan Lana Lane på denna utgåva. Men vad spelar det för roll hur duktiga musikerna är när låtarna är genomtråkiga? "Project Shangri-La" är en enda lång gäspning.

Produktionen är kanske lite väl torr och mesig för min smak, men ändå helt okej. Lana Lane sjunger riktigt bra och instrumentbehandlingen är det definitivt inget fel på. Det saknas dock något så vitalt som gnista, hela skivan känns steril. Musikerna gör helt enkelt bara sitt jobb, utan att lägga ner någon som helst själ i musiken. Även om låtarna Lana Lane ställer upp med är trista och torra tror jag att lite ärligt engagemang från tonkonstnärerna skulle kunna höja dem.

Jag skulle antagligen ljuga om jag skrev att det är en dålig platta, men jag skulle fara minst lika mycket med osanning om jag gav den betyget bra. Innefrasen "So what?" passar alldeles utmärkt för att beskriva inspelningen. Det är sorgligt med musik som inte lyckas beröra på vare sig ett positivt eller negativt sätt. Det finns egentligen bara två plus i kanten jag kan dela med mig av. Låten The beast within you är någorlunda hygglig och det surrealistiska omslaget signerat Jacek Jerka är riktigt snyggt. Annars kan jag inte göra annat än avråda er från att inhandla plattan. Den kommer inte ens få er att somna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner