Joyzine.se


Recension - Demo

Stoneflowers
Black strain, cold rain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-07
Hemsida: www.stoneflowers.se

Jag är utrustad med ett gott minne och min musiksmak är det sannerligen inget fel på. Därför sitter jag som gruvligt besviken fågelholk när ”Black strain, cold rain” ljuder.

Jag minns nämligen demon ”Peace Love & Stoneflowers” från ifjol och hur den bjöd på stentuff rock ’n’ roll i Hellacopters kölvatten. Jag minns samtidigt att jag gärna spelade den några extra varv och delade ut en stark fyra i betyg. Inte kan väl det vara minnen som det på något sätt är fel på?

Men man kan undra när man lyssnar på ”Black strain, cold rain”, Stoneflowers har nämligen gått ner sig fullständigt. Inledande Are you walking with Jesus? är ett vedervärdigt försök till funksoul-utflykt som har mer gemensamt med U2s mest ostiga stunder än något den svenska rockscenen någonsin krystat fram. I Takin’ the strain verkar det som om upplänningarna velat hjälpa Axl Rose på traven att äntligen få ur sig ”Chinese Democracy” och resultatet är avslaget trist därefter. Jag fattar inte vad fan gruppen håller på med egentligen.

Bäst av de fyra besvikelserna till låtar är Wrong tracks (ger ready) och den låter som en halvmesyr som utan tvekan skulle ha ratats vid inspelningen av ”Peace Love & Stoneflowers”. Men den demon var uppenbarligen bara en lyckträff. Att överge ett koncept man behärskar för att blaska runt i ett musikaliskt avskrädesbad där fötterna hela tiden slinter är bara dumt, dumt, dumt. Jag är gruvligt besviken på Stoneflowers.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Stoneflowers ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner