Joyzine.se


Recension - Demo

Bards of Thore
Tunes from Thore
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Det är inte varje dag man hör nyskriven svensk folkmusik. Bards of Thore från Finspång bestående av Björn Wernersson och Tomas Nilsson komponerar dock något som kommer i närheten av det medeltida arvet. Deras gitarrbaserade musik är lugn, eftertänksam och oftast ganska nedstämd. Med de mytologiska och fantasyinspirerade texterna blir det hela en väldigt spännande anrättning.

"Tunes from Thore" är en demo innehållande sju kompositioner. För att ta det enda negativa direkt kan sägas att det blir lite väl enkelspårigt i längden. Alla låtar påminner på sätt och vis om varandra och det lugna gitarrplinkandet är inte medryckande hur länge som helst. Annars är det en skiva som har alla de kvaliteter en bra platta ska ha. Det enda som hindrar dessa gossar från att få ett skivkontrakt torde vara att den här sortens musik är väldigt svår att sälja. Folkmusiken har kommit bort i dagens musikklimat där det ska vara så sliskigt som möjligt för att sälja bra. Det är synd, för om folk verkligen tog sig tid att lyssna ordentligt på till exempel Bards of Thore skulle de inse att det är minst lika bra som Britney Spears eller Westlife.

Björn Wernerssons sånginsats är prickfri och arrangemangen är riktigt vackra. "Tunes from Thore" är helt enkelt en skiva som jag gärna slänger på när det är dags att koppla av, mysa, eller bara ligga och fundera på allt jobbigt som finns här i världen. Musiken är så pass strömlinjeformad att den fungerar för många olika sinnesstämningar, dock utan att bli förutsägbar eller försvinna i mängden. Jag är faktiskt imponerad av de toner Bards of Thore ger ifrån sig. Den här demon kommer gå väldigt varm i min stereo och jag hoppas verkligen att det finns något bolag som är tillräckligt modigt för att våga ge ut det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Tobias Andreasson (info@livescenario.se), 2013-06-08 19:41:24 (85.228.201.223)

Håller med förra talare, jag fastnade för de medryckande tonerna. Köpte loss ett demoex vid Ekenäs riddarspel med stor behållning. Har sedermera försökt hitta dessa musiker för en förfrågan till FRIA VIDDER MUSIKFESTIVAL. Man kan hoppas på en kontakt efter mina ord här.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner