Joyzine.se


Recension - Skiva

The Confusions
The Story Behind The Story, 2008
Skivbolag: Massproduktion
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-08-26
Hemsida: www.theconfusions.com

När jag lyssnar till There Ain´t No Easy Way Out Of Here blir jag nästan så där tårögd som jag kan bli när det är extra sorgligt i något avsnitt av mina favoritserier på tv. Ni vet sådana där amerikanska tv-serier typ Ed, Grey’s Anatomy eller varför inte Gilmore Girls (ja, det händer att jag tittar någon gång ibland, vad ska du göra – stämma mig?) där det minst och varannan gång händer något ödesmättat som ska tonsättas med lite finare och mer stämningsfull musik.

Ni må tycka att jag är blödig, men för mig är det något fint när det räcker med att höra en ynka låt för att få en hel scen uppspelad i sitt inre, och vad som är ännu viktigare, att kunna få tillbaka hela spektrumet av känslor man kände just då. Och tänka sig, The Confusions har faktiskt kunnat avnjutas i just en amerikansk serie, även om MTV-baserade realityshowen Road Rules knappat kan jämföras med många andra serier när det kommer till episka ödesstunder.

I drygt 15 år har veteranerna från Sundsvall hållit ihop skutan och mig veterligen aldrig gjort särskilt mycket väsen av sig (det skulle vara The Pilot som snurrade ett tag på MTV Up North) här hemma i Sverige. När jag lyssnar till ”The Story Behind The Story” förstår jag varför. The Confusions är helt enkelt ämnade för större ting. Inför släppet av sitt första soloalbum, ”Verse Chorus Verse”, var David Fransson (tillika gitarrist i Division of Laura Lee) skeptiskt till det svenska folket; ”de kommer aldrig fatta det här” sade han då. Samma sak tror jag kan ha drabbat The Confusions.

För det finns något över ”The Story Behind The Story”, gruppens sjunde fullängdare, som inte riktigt passar in i den svenska ljudmodellen även om det är svårt att sätta fingret på just vad det kan vara. Det kanske är aningen för kantigt, eller så ligger det något i Mikael Andersson-Knuts sätt att sjunga, - jag å andra sidan, älskar det. Tänk er ett Kula Shaker som parat sig med Jönköpingsbördiga The Motorhomes och ni får en alldeles lysande blandning tårdrypande ballader och vassa anglofila rocklåtar.

Att sedan skivan är hela 17 låtar lång trodde jag skulle bli något av en akilleshäl, men än en gång bevisar The Confusions att har man bara tillräckligt bra låtmaterial så räcker inte ens tiden till. Nu återstår bara att se om det äntligen kan börja röra på sig för dessa förvirrade men tappra själar. Ett stalltips, jobba ännu mer med produktplacering i amerikanska serier, kan Death Cab For Cutie så kan The Confusions.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Confusions (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner