Joyzine.se


Recension - Skiva

The Confusions
A Permanent Marker, 2009
Skivbolag: Massproduktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-31
Hemsida: www.theconfusions.com

När The Confusions var uppe till granskning här på Joyzine senast blev kollega Stenbacke nästan rörd till tårar och spred superlativer omkring sig. Antingen säger det ganska mycket om hans tveksamma musiksmak (högst troligt) eller så har The Confusions gått och tappat lite av sin magi sedan senast. ”A Permanent Marker” är småtrevlig och har sina poänger, men särskilt fantastiskt är det inte.

Gruppen står för en typ av rockmusik som lätt kan få etiketten ”svår”. Visst är låtarna i sig ganska enkla skapelser, men melodierna är aviga och uttrycket mer lågmält än hos de flesta andra. För att verkligen kunna ta till sig det som The Confusions sysslar med krävs betydligt mer reflektion än hos gemene rockband. På gott och på ont.

När det verkligen fungerar, som i Division Of Laura Lee-stökiga Got to get away eller kaxiga öppningsspåret Boys will be boys med den mästerliga refrängen ”Boys will be boys/that's what she said/you wanna get laid”, är det hur bra som helst. Men lika ofta sitter man där som ett frågetecken och förmår inte tränga djupare in i gruppens svala rocksound. Precis som att potentialen finns där, men de bara lyckas få ut max av den i några enstaka melodier.

Lost in translation-ljudande Early morning light är, trots Gyllene Tider-syntharna i slutet, en annan favorit, men som helhet blir ”A Permanent Marker” precis som filmen jag refererar till, en aning för sömnig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Confusions (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner