Joyzine.se


Recension - Skiva

Darin
The Anthem, 2005
Skivbolag: SonyBMG
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2005-03-08
Hemsida: www.darin.nu

Enligt mig är det den unga talangen Darin som dragit det längsta strået och vunnit Idoltävlingen 2005, trots att det var Daniel Lindström som tog hem första priset i finalen. 17-åriga Darin Zanyar fick också skivkontrakt och det dröjde bara sex veckor efter Idolfinalen innan hans album också fanns att köpa i skivbutikerna. Inte undra på att hela projektet känns konstruerat och planerat i förväg…

Som artist känns Darin mycket fräschare, roligare och piggare än Daniel Lindström som redan har spindelväv bakom öronen enligt mig. Betyder detta att den unge Darins karriär är säkrad för all framtid nu då? Tyvärr hjälper det inte att Darin sjunger otroligt bra, dansar ganska bra och själv lyssnar på Michael Jackson. Låtarna på ”The Anthem” är så otroligt tråkiga och intetsägande. Rytmisk pop inlindat i 50 meter plastfolie som saknar allt ynka ljus av spelglädje och uppfinningsrikedom. Musiken är välproducerad och upplevs i det närmaste okänsligt tillverkad på rullande band i hitfabriken. Darin har själv bidragit med låten What You Are Made Of, som tråkigt nog också är albumets svagaste kort. Jag tycker dock att han är värd så mycket bättre låtar, hans sångröst är det ju som sagt inget fel på.

Money For Nothing har redan spelats mycket på radio och snart kommer troligen också I Can See You Girl släppas som singel. Även Hanson-doftande Why Does It Rain är en trolig hit. Darin går säkert en lysande framtid till mötes som artist, men det kommer bli svårt för honom att verkligen komma någon vart med ett så här svagt debutalbum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Petter Seander
Darin (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner