Joyzine.se


Recension - Skiva

Alice In Videoland
A Million Thoughts And They're All About You, 2011
Skivbolag: Artoffact Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-21
Hemsida: myspace.com/aliceinvideoland

Tiden går och man hinner knappt reagera. Alice In Videoland är redan framme vid en fjärde platta och snart tio år har förflutit sedan gruppen bildades i Malmö. Det är inte för inte att man börjar våndas över att bli äldre.

Det där sistnämnda verkar emellertid inte vara något som gäller Alice In Videoland. Visst har gruppen mognat på ett sådant sätt att de blivit skickligare på sitt hantverk och inte framstår riktigt lika naivt som på de inledande inspelningarna, men ”A Million Thoughts And They're All About You” utstrålar en ungdomlig fräschör som är svår att hålla ifrån sig.

Främst har orkestern stegat bort från de värsta synthexcesserna och istället klivit in i ett lite mer klubbigt sound. Utan att tumma det minsta lilla på de popelement och melodier som alltid funnits där i musiken. Singelspåret Spaceship är ett ypperligt exempel. Den är som klippt och skuren för sena, heta nätter på diskotekens dansgolv, men samtidigt inte utstuderad nog för att gå miste om värdefull radiotid.

Alice In Videoland visar dessutom upp en ganska fräck och skamlös sida med fräna spår som In A Band, Bender och Last Lover. Det är ett vuxet men världsmedvetet gäng synthpoppunk-musikanter som står bakom den här skivan.

Att jag sedan, som traditionen uppenbarligen bjuder när det kommer till det här bandet, skruvar lite på mig över det faktum att det i lite för många spår kommer att handla om en musikalisk form snarare än regelrätta hits, blir inte mer än en liten anteckning i marginalen den här gången.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2006
Popadelica 2008
Alice in Videoland (2009-07-04)
Alice in Videoland (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner